Huisartsenpraktijk in Lith opgeleverd

Nieuws

Bij Reuvers Ontwikkeling & Bouw realiseren we niet alleen woningen, we bouwen ook zorgcomplexen en bedrijfspanden! Zo ook de huisartsenpraktijk midden in de dorpskern van Lith, gevestigd aan het Antoon Coolenplein. Vandaag hebben praktijkhouders Willibrord Felix en Simone Postma de sleutels van de nieuwe apotheekhoudende huisartsenpraktijk overhandigd gekregen.

Het nieuwe gebouw vervangt de oude praktijk, dat in april 2022 eerst werd gesloopt. In diezelfde maand zijn we gestart met de bouw van een nieuwe, moderne praktijk dat van alle gemakken is voorzien.

Duurzaamheid
Om een duurzaam gebouw te realiseren is besloten om een grondgebonden warmtepomp toe te passen. Deze warmtepomp zorgt voor een efficiënte manier van verwarmen en koelen door middel van de vloerverwarmingsslangen in de vloer. Door passief te koelen wordt er in de zomer warmte in de grond gebracht, wat in de winter weer gebruikt wordt voor het verwarmen.

Daarnaast is er een solide ventilatiesysteem gekozen met warmteterugwinning, zodat er een continue luchtverversing in het pand plaatsvindt. Verder is er extra aandacht besteed aan de geluidsisolatie tussen de verschillende (spreek)ruimtes.

Er is daarnaast met ClickBrick Pure gevelstenen gebouwd aan een duurzame, circulaire toekomst. De stenen zijn niet traditioneel gemetseld, maar op circulaire wijze gemonteerd met nauwelijks gebruik van specie of lijm. Hierdoor wordt het mogelijk om in de toekomst de gevel te demonteren en elders een tweede leven te geven.

Samenwerking
Reuvers Ontwikkeling & Bouw heeft de huisartsenpraktijk gebouwd en van begin tot eind begeleid waardoor er nu een mooie praktijk staat midden in het dorp. Dit in samenwerking met diverse betrokken partijen: 


Zorggebouwen door Reuvers
Naast deze huisartsenpraktijk hebben we ook het Zuiderzorggebouw in Oss gebouwd en hebben we, in opdracht van Vastgoedontwikkeling Amvest, het Gastenhuis in Etten-Leur gerealiseerd voor mensen met dementie. Het bouwen van zorgcomplexen en bedrijfspanden behoort naast woningbouw dus ook tot de mogelijkheden bij Reuvers Ontwikkeling & Bouw.

brochure facebook facebook linkedin