Ontwikkeling levensloopbestendige woonwijk Boxmeer

Nieuws

Op 2 mei 2023 is de (ver-)koopovereenkomst getekend tussen de gemeente Land van Cuijk en Reuvers Ontwikkeling & Bouw voor de ontwikkeling van 23 levensloopbestendige woningen in Boxmeer, project Bakelgeert e.o. De woonwijk wordt gebouwd op loopafstand van het bruisende centrum van de kern Boxmeer en zal voorzien zijn van bergingsvoorzieningen voor regenwater.

Levensloopbestendig
De 23 grondgebonden woningen zijn gericht op senioren. Directeur Tonnie Reuvers: “Dit project sluit naadloos aan bij onze ambitie om levensloopbestendige woningen te bouwen, voor elke fase in het leven. De woningen hebben een slaapkamer en badkamer op de begane grond. Hierdoor kan er volledig op de begane grond geleefd worden. Op de eerste verdieping bevinden zich twee slaapkamers, waardoor ook eventuele (klein)kinderen en logés een plek in huis hebben. Zes van de woningen zijn patio woningen en de overige zeventien zijn levensloopbestendige woningen met een tuintje.

Ondertekening (ver-)koopovereenkomst
Door middel van een openbare verkoopprocedure is Reuvers Ontwikkeling & Bouw door de gemeente Land van Cuijk geselecteerd voor de aankoop van de locatie voor de ontwikkeling van de 23 levensloopbestendige woningen.

Wethouder Bouke de Bruin van de gemeente Land van Cuijk is blij met de verkoop: “Hiermee zetten we een mooie volgende stap in de ontwikkeling van deze duurzame woonbuurt. Deze plek tegen het centrum aan leent zich goed voor de wat oudere doelgroep.

Projectstatus Bakelgeert e.o.
Momenteel wordt hard gewerkt aan het ontwerp van de woningen en de omgevingsvergunning. Naar verwachting wordt deze zomer gestart met de verkoop van de woningen. De verwachte start bouw is in het tweede kwartaal van 2024. Meer informatie over het plan is te vinden op: www.landvancuijkwoont.nl en op onze projectpagina.

Interesse in een woning?
Wie interesse heeft in één van de woningen kan contact opnemen met Makelaardij Twan Poels via www.twanpoels.nl.

Integrale gebiedsontwikkeling centrum Boxmeer
De ontwikkeling van de levensloopbestendige woonwijk Bakelgeert is onderdeel van de integrale gebiedsontwikkeling rondom de Burgemeester Verkuijlstraat, waarvan de uitvoering reeds is gestart en wat de komende jaren verdere invulling krijgt.

Bijschrift foto: Op de plek waar naar verwachting vanaf midden volgend jaar de woningen gerealiseerd worden tekenden wethouder De Bruin en Tonnie Reuvers de verkoopovereenkomst.


brochure facebook facebook linkedin