Reuvers bouwt onderkomen voor honden

Ingrid Reuvers is samen met stichting Le Woef naar Roemenië geweest en heeft hierbij met eigen ogen gezien hoeveel honden in een verschrikkelijke situatie op straat en in het asiel leven. Er is vooral een enorme vraag naar hondenhokken en hondenvoer. Met de timmerfabriek van Reuvers Ontwikkeling & Bouw zag Ingrid de kans om een bijdrage te leveren aan dit goede doel en het welzijn van de honden.

Hondenhokken bouwen
Ton Reuvers heeft de hondenhokken getekend en is met een paar jongens in onze werkplaats bezig geweest om geïsoleerde hondenhokken te bouwen. De hondenhokken zijn inmiddels in een bouwpakket vervoerd naar Roemenië. Dit transport is ook geregeld door Reuvers. Eenmaal in Roemenië aangekomen, hebben vier personen van Stichting Le Woef de hondenhokken in elkaar gezet en fantastisch beschildert. Naast het bouwen en leveren van verschillende hondenhokken, heeft Reuvers Ontwikkeling & Bouw ook verschillende bouwmaterialen meegestuurd voor het opknappen van het asiel.

Jumper doneert
Dit is nog niet alles, want dierenspeciaalzaak Jumper heeft twee pallets hondenbrokken gedoneerd aan het asiel in Roemenië! Nogmaals heel erg bedankt voor deze donatie.  

Het verhaal van Ingrid
In Plataresti, zo’n 25 kilometer van Boekarest, lopen helaas veel zwerfdieren rond. Een gebrek aan dierenartsen en onwetendheid en geldtekort bij de bevolking om dieren te laten steriliseren, zorgt ervoor dat er steeds meer dieren op straat zwerven. Om die reden heeft Ingrid zich ingezet voor een sterilisatie campagne. “Ik ondersteun dit project, omdat ik vind dat steriliseren de enige diervriendelijke oplossing is om het probleem van zwerfdieren tegen te gaan”, aldus Ingrid.

Tijdens haar verblijf in Roemenië heeft Ingrid ook het asiel bezocht met 350 blaffende straathonden. Verschrikkelijk om te zien! De honden zitten in kleine hokken met maar een meter ruimte in een kooi. De meeste honden zullen helaas nooit een baasje krijgen.

In het asiel worden alle honden verzorgd door Stefan, een man van 72 jaar! Volgens Ingrid een echte dierenheld. Hij leeft maar voor één ding en dat is zoveel mogelijk dierenlevens redden, dag in dag uit. En hij doet het allemaal alleen, op het terrein tussen de honden in een pas gesponsorde container waar hij zelf verblijft. “Erg triest en het greep me hard aan. Zodra ik thuis kwam uit Roemenië wilde ik hier ook wat voor betekenen”, vertelt Ingrid. En dat is gelukt! We zijn blij om iets te kunnen betekenen voor de arme dieren in het asiel. Samen kunnen we zoveel meer.