De Houtwal te Otterlo

Opgeleverd

In het hart van Otterlo lag sinds jaar en dag Houtzagerij Pluim. De laatste jaren is deze omzoomd door woningen, waardoor de verwerking, aan- en afvoer van het hout lastig werd. Daarom is besloten het bedrijf te verhuizen naar de rand van het dorp en de ruimte die vrijkomt te benutten voor de meest natuurlijke keuze: wonen.

Op de vrijgekomen kavel, die aan een zijde aansluit op een vrij liggend agrarisch gebied en aan de andere zijden door lommerrijke woningen, zijn 28 nieuwbouwwoningen, waarvan 4 twee-onder-een-kapwoningen (type Eik) en 24 rij- en hoekwoningen (types Esdoorn en Beuk) gerealiseerd. De bouwstijl kent een stijlvol en eigentijds ontwerp met jaren ’30 elementen.

De Houtwal - die zal worden ontsloten vanaf de Zandingsweg - kent een bijzondere indeling met de structuur van een woonerf. Rondom zijn de zichtlijnen open, wat een ruimtelijk en veilig gevoel geeft. Een heerlijke plek om te wonen of te werken aan huis.

Door te kiezen voor een ‘meanderende’ straat kan hier alleen stapvoets worden gereden, wat de wijk erg kindvriendelijk maakt. Daarnaast is er een zogenaamd ‘postbodepad’ waardoor extra ruimte is gecreëerd voor centraal groen en 10 extra openbare parkeerhavens voor bezoekers. Ook zijn er nog eens 30 openbare parkeerplekken ‘verdekt’ opgesteld. De bewoners van de 2-onder-1-kapwoningen parkeren op hun eigen terrein.
Woningtype
2-onder-1-kapwoning type Eik
Rijwoning type Beuk
Rijwoning type Esdoorn


Aantal
28

Inhoud
371 m3 tot 578 m3

Woonoppervlakte
101 m2 tot 151 m2

Reuvers Bouw en Ontwikkeling heeft De Houtwal gerealiseerd in opdracht van NCB Projectrealisatie.

Ontwikkeling:NCB Projectrealisatie
www.ncb-projectrealisatie.nl

Woningtypes

Rijwoning type Beuk

Opgeleverd
Aantal: 13

Rijwoning type Esdoorn

Opgeleverd
Aantal: 11

2-onder-1-kapwoning type Eik

Opgeleverd
Aantal: 4
brochure facebook twitter linkedin