Genderen-Zuid te Genderen

In voorbereiding

Genderen-Zuid wordt straks een fijne plek voor de hele omgeving. Rustige straatjes met een vriendelijke, dorpse sfeer, met veel plek voor groen en water waar kinderen lekker kunnen spelen. De wijk zal, qua architectuur, sfeer en stedenbouw, goed aansluiten op het bestaande karakter van het dorp.

Voorontwerp bestemmingsplan


In bovenstaand filmpje nemen de ontwikkelaar, de architect en de gemeente mee u in de visie en de eerste schetsen voor Genderen-Zuid. Ook krijgt u via het filmpje informatie over het voorontwerpbestemmingsplan. Vanaf 28 januari 2022 heeft het voorontwerp bestemmingsplan voor woningbouwontwikkeling Genderen-Zuid ter inzage gelegen. De inzagetermijn is inmiddels verstreken.

Locatie met nieuwe bestemmingen
Om Genderen-Zuid te kunnen bouwen moet de gemeente eerst een nieuw bestemmingsplan vaststellen. In het nieuwe bestemmingsplan krijgt de ontwikkellocatie de bestemmingen ‘Wonen’, ‘Groen’ en ‘Verkeer’, zodat het mogelijk wordt om hier een nieuwe buurt met 59 woningen te realiseren. Er komt een gevarieerd woningaanbod van vrijstaande woningen, twee-onder-een-kapwoningen, betaalbare en middeldure rijwoningen en sociale huurwoningen.

Globale planning voor Genderen-Zuid
Alle inspraakreacties die zijn binnengekomen op het voorontwerp bestemmingsplan worden meegenomen en voorzien van een reactie. Vervolgens wordt het ontwerp bestemmingsplan opgesteld. Dit ontwerp bestemmingsplan wordt gedurende een periode van 6 weken ter inzage gelegd. Hieronder ziet u een globale doorkijk in de planning.

  • Q2 2022: Ter inzage leggen ontwerp bestemmingplan voor zienswijzen
  • Najaar 2022: Vaststellen definitief bestemmingsplan en ter inzage legging voor beroepsprocedure
Nadat er een onherroepelijk bestemmingsplan is, kan het bouwrijp maken van de locatie en de verkoop van de woningen starten.

Meer informatie of vragen?
Wilt u meer informatie over Genderen-Zuid? Download dan eerst de Q&A hieronder. Hierin vindt u antwoorden op veelgestelde vragen. Voor meer informatie over het bestemmingsplan en de procedure kunt u terecht op www.gemeentealtena.nl/genderenzuid. Heeft u andere vragen? Stel uw vraag via het contactformulier onderaan deze pagina en wij nemen contact met u op.

Downloads:
pdf Q&A-Genderen-Zuid.pdf

Woningtype
Divers woningaanbod

Aantal
1

Woningtypes

Divers woningaanbod

In voorbereiding
Aantal: 1

Bouwnummers

BouwnrWoningtypeStatus
01Divers woningaanbodIn voorbereiding

Meer informatie

Neem gerust contact met ons op
Verkoop en informatie
Oomen Makelaardij & Taxaties
Lean Oomen
Burgemeester Posweg 80
5306 GG Brakel
0418 67 70 08
brakel@oomenmakelaardij.nl

Ontwikkeling
Reuvers Duurzame Ontwikkeling B.V.
Ron Beerens
Maaskade 18
5347 KD Oss
0412 63 01 00
oss@reuversbouw.nl

Realisatie
Reuvers Ontwikkeling en Bouw
Reuvers Ontwikkeling & Bouw
Tonnie Reuvers
Maaskade 18
5347 KD Oss
0412 63 01 00
oss@reuversbouw.nl

Contactformulier

Interesse in dit project? Neem dan gerust contact met ons op. Vul het onderstaande formulier zo volledig mogelijk in en druk op de knop "Verzenden".


* Verplicht veld

brochure facebook twitter linkedin