MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD
BOUWEN


Reuvers Ontwikkeling & Bouw maakt al jaren flinke stappen op het gebied van duurzaamheid. Zo hebben we 1.600 zonnepanelen op onze bedrijfshal geplaatst, zodat we zelf energie kunnen opwekken. Daarnaast maken we veel prefab hout- en betonproducten, zoals kozijnen, bergingen, dakkapellen, dakramen, dakplaten, gevelelementen en scharnierdaken. Prefab is een duurzaam proces gezien het minimale afval en verspilling van bouwmaterialen. En wist je dat deze prefab onderdelen ook circulair zijn? Doordat woningen uit losse delen bestaan die al in de werkplaats zijn gemaakt en op de bouwplaats in elkaar gezet worden, kan het weer afgebroken worden en op een andere plek eenvoudig weer opbouwen. Kortom, prefab is maatschappelijk verantwoord bouwen!

Bovendien staat ons personeel altijd in een goede omgeving te werken, namelijk een droge werkplaats die van alle gemakken is voorzien. 

Duurzame materialen

Voor onze woningen maken we gebruik van duurzame materialen. We kiezen voor houten kozijnen en passen op verschillende projecten ClickBrick gevelstenen toe. Deze stenen worden niet traditioneel gemetseld, maar op circulaire wijze gemonteerd met nauwelijks gebruik van specie of lijm. Hierdoor wordt het mogelijk om in de toekomst de gevel te demonteren en elders een tweede leven te geven. Bovendien worden onder andere onze kozijnen, goten en dakkappelen gespoten en afgelakt in onze eigen spuiterij, waar enkel verf op waterbasis wordt gebruikt. Dit betekent dat er op de bouw bijna geen verf meer aan te pas komt.

Ook op de bouw denken we duurzaam. Zo draaien onze bouwkranen op stroom in plaats van op diesel en maken we op de bouwplaats gebruik van LED verlichting. En we rijden zo veel mogelijk gezamenlijk naar de bouw, zodat we zo min mogelijk uitstoot hebben.
WERKEN BIJ
REUVERS